Köpa flyttkartonger

Det är två saker som är riktigt viktiga att komma ihåg när man ska köpa flyttkartonger. 

Först och främst är det att det måste vara fem lager wellpapp och inte tre lager. Fem lager kallas ibland för dubbelwellpapp eller liknande men om du vill vara säker så bara kontrollera att det är tre raka lager och två veckade lager. Om det bara är tre lager kommer flyttlådan till slut kollapsa av vikten av andra kartonger placerade på den. Inte nog med det så finns det en ganska stor risk att kartongen kommer att gå sönder om du packar den tung och försöker lyfta den alternativt dra en kartong som har en stapel över sig. Hur som helst kommer kartongen inte klara av att användas som en riktig flyttkartong ska kunna användas. 

Den andra saken som man ska kontrollera innan man köper flyttkartonger är att de är behandlade med någon typ av antiglidmedel. Om de inte är behandlade uppstår alltid problem med lyftande av fler än en kartong samt när man ska pirra lite tyngre kartonger. De glider förhålandevis lätt ifrån varandra om man riskerar att en eller flera kartonger kommer ramla i backen. 

Om du kontrollerar dessa två saker kommer du bli nöjd med ditt köp av flyttkartonger. Som nämt tidigare ska man köpa sina kartonger fårn Bauhaus eller Shurgard om man inte vill anlita en flyttfirma och skaffa sina kartonger på den vägen. Och köpa eller införskaffa för guds skull inte banankartonger. De är absolut värdelösa för att användas vid flytt och erbjuder knappt något skydd för dina ägodelar. Jag har läst på många flyttsidor på nätet att banankartonger ska vara så bra då de oftast är gratis. Men prata med en flyttfirma och hör vad de har att säga om dem jämfört med riktiga flyttkartonger. Särskilt problematiskt blir det vid själva packningen av flyttbilen då det knappast blir raka och stabila väggar av banankartonger. Billigt skit är vad det är.