Galna flyttar i Stockholm

Det finns många historier och skröner från olika flyttar i Stockholm. En hel del är säkert lögn och överdrivna historier men om bara någon procent av alla flytthistorier skulle vara sanna är det gott nog säger vi på flyttfirman. 

Många gånger är det flyttgubbar som kommit tillbaka från jobbet med ett pillemariskt leende. Historier om vilda hemmafruar och galna tonårsdöttrar sprider sig som en löpeld på kontoret efter en lång dag där de olika arbetarna försöker bräcka varandra. Nu är självklart dessa historier nästan alltid lögner då dessa flyttgubbar annars hade haft det mest mytomspunna sexliv på denna jord. 

En historia jag hörde en gång från en flyttgubbe vi kan kalla för Marre var när han jobbade på en flytt som var styrd av någon halvkriminel orgnisation. En flyttfirma i Stockholm där man hux flux kunde få några tusenlappar ur en byrålåda bara för att man var en bra kille som ställde upp och inte bråkade. Marre berättade om en flytt som spårade lite kan man lugnt säga. 

Marre var med chefen då han var lite av en påläggskalv. Plötsligt ringde en av dagens kunder, i detta fall var det en tant som bodde på Östermalm. Hon hade hyrt flytthjälp för att flytta och efter att flyttgubbarna packat in hennes lägenhet hade de nu förvunnit. Hon hade tagit sin egen bil till den nya lägenheten och väntat i över en timme på att flyttbilen skulle komma. Då den nu fortfarande inte kommit undrade hon om den hade kommit. 

Chefen ringde omgående grabbarna som arbetade men fick inget svar. De satte sig då i en bil och började köra samma rutt som flyttgubbarna borde tagit. När de kom fram till Nybrokajen såg de flyttbilen stå halvt uppe på kajen och gubbarna stod bredvid, redlöst berusade och säljandes tantens ägodelar. 

Marre blev beordrad att inte säga ett ljud och chefen gick över till en telefon. Han gjorde ett snabbt samtal och sålde firman på fläcken. När han kom tillbaka sa han bara att alla problem var lösta och att de inte behövde oroa sig för tanten. Allt var nu någon annans problem. 

Man kan självklart ifrågasätta om historien är sann eller inte för vem köper en flyttfirma i Stockholm över telefon på en minut men har man rätt kontakter kanske det fungerar. En galen historia är det i alla fall. 

Var lite vaksamma när ni bokar er flyttfirma då man aldrig riktigt kan veta vad flytthjälpen kommer göra med möblerna när ni inte ser dem. Detta är kanske lite väl extremt men man har hört om konstiga avgifter som uppkommit när möblerna väl ska lastas av. Möblerna är då tagna som pant om kunden inte vill betala de extra 1000 kronorna i avlastningsavgift.